Over Vera

Ik zie je
Ik hoor je
Ik luister naar je
En ik laat je het licht zien

Ik geloof dat er altijd licht te vinden is, hoe donker het ook lijkt.

Al op heel jonge leeftijd voelde ik me verbonden met de ‘andere’ wereld, die ik zo miste in de voor mij harde realiteit. Ik sprak tegen de maan, de zon, de hemel en de sterren en was graag alleen in het bos. Altijd was ik bezig met de kracht van de geest, de wereld van de verbeelding. Gebruik makend van deze kracht, leerde ik dat alles lukte wat ik wenste.
Zelfs wanneer de omstandigheden moeilijk waren.

De kracht van de geest is de rode draad in mijn leven en mijn werk.

Door deze kracht bewust in te zetten, kan ik veel makkelijker omgaan met de uitdagingen die we allemaal op ons bordje krijgen. Het maakt mijn leven lichter. En dit geldt niet alleen voor mij, maar voor iedereen. Keer op keer. Als counselor en therapeut begeleid ik mensen in een veranderingsproces. In sommige periodes van je leven is het fijn als iemand even met je meeloopt, meekijkt. Iemand die naar je luistert en jou kan helpen weer lichtpuntjes te zien. Iemand die jou kan raken in je hart en ziel. Ik kan zo iemand voor je zijn. Zien waar je de kracht van de geest kunt inzetten om je leven lichter te maken. In welke situatie dan ook. Om daarmee jezelf terug te vinden. Op een gezonde, heilzame manier te gaan denken en je te bevrijden van beperkende gedachten en gevoelens. Zodat je volop je leven kunt leven. En dat je zelfs kunt zeggen, aan het einde: “Je kunt geheeld sterven”. Dáár loop ik warm voor.

Tegen mij mag je alles zeggen. Als het hier niet mag, waar dan? Alles is oké. Je hoeft je niet anders (of beter) voor te doen dan je bent. Wie jij echt bent, zie ik allang. Ik begrijp waar je mee worstelt en ook hoe je de uitweg weer kunt vinden. Je krijgt alle ruimte om je verhaal te doen, te huilen en te lachen. Humor maakt alles draaglijk.

Samen komen we er wel en zorgen we ervoor dat je op eigen houtje verder kunt.

Mijn achtergrond

Mijn praktijk staat voor de krachtenbundeling van ervaringen in mijn leven en werk als Psychosociaal, Psycho-oncologisch therapeut/Simontontherapeut, Life Counselor en Trainer (sinds 1993).

In mijn werk maak ik gebruik van technieken zoals IEMT, EFT, EMDR, ACT, cognitieve therapieën zoals Maultsby en RET, imaginatie, focussen, hypnotherapie, mindfulness, meditaties en methodieken op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Ik volgde opleidingen aan de HBO Mens en Arbeid en de HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, bij het Simonton Cancer Center Europa en America, het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding, EFT Master Opleiding en IEMT Advanced Opleiding.

Klik hier voor mijn volledige curriculum vitae.

Samenwerkingen

Vera in het kort

  • Gek op cappuccino drinken met vrienden op terrasje, spinning, oesters
  • Loopt warm voor pure mensen en vrieskou
  • Kan niet tegen oneerlijkheid en horzels
  • Geïnspireerd door: Dr. Carl O. Simonton, Dr. Joe Dispenza, Sjamanisme en de Maori’s
  • Ben ik niet te bereiken? Grote kans dat ik ergens in een bos rondhang. Of bij de zee
  • Houdt van dieren, stenen, bomen, bloemen
  • Verblijft graag in Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië en Scandinavië